2023.12.09., szombat - Natália
Nyíregyháza: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Sok munkája akadt a hétvégén a tűzoltóknak

frisshirek.hu | 2022. november 07. - 17:45
Sok munkája akadt a hétvégén a tűzoltóknak
A hétvégén több tűzesethez és karambolhoz riasztották a megyei katasztrófavédelem ügyeleteseit.

Pénteken két személygépkocsi ütközött össze Szamosszegen, a Nagydobosi úton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el.

Gégény és Demecser között az út melletti árokban a tetejére borult egy kukoricát szállító nyerges vontató. A kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, akik áramtalanították a járművet.

Szombaton felrobbant két gázpalack Milotán egy családi házban és a ház teljes terjedelmében égett. A fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral a fékezték meg. A robbanás következtében az épület lakhatatlanná vált, emiatt három ember rokonoknál került elhelyezésre.

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött Nagycserkesznél szombaton. Az ütközés következtében a személyautóba két ember beszorult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a beszorult személyeket a roncsból. 

Két személygépkocsi ütközött össze Nyíregyházán, a Sóstói úton. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járműveket. 

Lesodródott az útról és az árokban a tetejére borult egy személygépkocsi a 4113-as számú úton Jándnál. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. 

Az oldalára borult és akadályozta a forgalmat egy kisbusz a 4915-ös számú úton Vállajnál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. 

Családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid érzékelő adott le jelzést Fehérgyarmaton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, amelyek igazolták a gyilkos gáz jelenlétét, majd átszellőztették az ingatlant. 

Vasárnap tizennégy méter magas terményszárítóban izzott huszonöt tonna szemes kukorica Nyírgyulajban. A tűzesethez a nyírbátori, a mátészalkai, a nyíregyházi és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Három oldalról, négy vízsugárral, teljes légzésvédelemben avatkoztak be. Feszítővágó berendezés segítségével a szárító több oldalát megbontották és kitárolták a terményt munkagép segítségével a beavatkozók. 

Épület tetőszerkezetét bontotta meg a szél Nyíregyházán, a Mártírok terén. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével a felszakadt lemezt rögzítették és a balesetveszélyt megszüntették. 

Álló személygépkocsinak, majd villanyoszlopnak ütközött egy autó Nyíribronyban, a Petőfi utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Negyven négyzetméteren égett a száraz fű Nyíregyházán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat, kéziszerszámokkal - írja a megyei katasztrófavédelem.

Fotó: Baktalórántháza KVŐ, Mátészalka HTP