2022.12.08., csütörtök - Mária
Nyíregyháza: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Nyíregyházán bezárt a Sportuszoda, a Júlia Fürdő és a Hotel Fürdőház wellness részlege

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 17:40
Nyíregyházán bezárt a Sportuszoda, a Júlia Fürdő és a Hotel Fürdőház wellness részlege
A Nyíregyházi Sportcentrum és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt az energiaárak drasztikus növekedése miatt határozatlan időre bezárnak.

Az Eissmann Városi Sportuszoda október 6-án, 20.00 órakor zárja be ideiglenesen a kapuit - írja közleményében a Nyíregyházi Sportcentrum.

Tájékoztatásuk szerint felvették a kapcsolatot a még nyitva tartó uszodák üzemeltetőivel annak érdekében, hogy vízfelülethez juthassanak a sportolóik. A vezetőség abban bizakodik, hogy rövid kihagyás után tovább tudják folytatni vizes környezetben a sportági munkát. A szülőktől, növendékektől és a versenyzőktől türelmet és kitartást kérnek.

A Sóstó–Gyógyfürdők Zrt. szintén a honlapján tájékoztatta vendégeit, hogy a nyíregyházi Júlia Fürdőt, valamint a Hotel Fürdőház wellness részlegét október 10-től az energiaárak drasztikus emelkedése miatt átmenetileg, határozatlan időre üzemen kívül helyezik.

A közleményben kitérnek arra is, hogy milyen energiaár-változással kell szembenézniük: "A 2022. okt. 01-től a vállalati szintű felhasználás során érvényes gázár a korábbiakhoz képest közel hétszeresére, a távhő szolgáltatások hődíj ára 3.703 Ft/GJ árról, 59.345, Ft/GJ árra emelkedett, a villamos energia ára pedig az előző évihez képest közel négyszeresével lett magasabb. A villamos energiához kapcsolódó rendszerhasználati díjak is jelentősen emelkedtek, az őszi-téli fűtési szezonhoz közeledve a megemelkedett költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményezik, amit a működés során nem lehetséges kigazdálkodni, így a társaság működőképességének megőrzése céljából a fent leírt intézkedéseket kényszerülünk elvégezni."

Beszámoltak róla, hogy egyeztettek a város vezetésével, hogy a nyíregyházi lakosoknak, valamint a Nyíregyházára érkező látogatóknak legyen lehetőségük fürdő- és gyógyszolgáltatás igénybevételére. Ezért az a döntés született, hogy az Aquarius Élményfürdő, valamint az Aquarius Fürdőgyógyászat meghatározatlan ideig, de továbbra is fogadja vendégeit.

Az igazgatóság tájékoztatása alapján a Júlia Fürdőben, valamint a Hotel Fürdőházban előre megvásárolt jegyek, bérletek és ajándékutalványok érvényességi idejük szerint az Aquarius Élményfürdőben felhasználhatók.

A Júlia Fürdőben előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdőben alkalmanként plusz 1.000 Ft-os  belépődíj megfizetése mellett használhatók fel, vagy a bérlet tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját a társaság székhelyén (4431, Nyíregyháza, Szódaház utca 18.) hétfőtől péntekig 8 és 15.30 óra között visszatérítik - olvasható a közleményben.

Fotó: David Mark/pixabay