2023.06.08., csütörtök - Medárd
Nyíregyháza: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Kirabolta mozgáskorlátozott jótevőjét a hajdúböszörményi férfi

frisshirek.hu, 2022. szeptember 06. - 10:56
Kirabolta mozgáskorlátozott jótevőjét a hajdúböszörményi férfi
A Debreceni Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki egy kerekesszékben lévő ismerőse pénzét vette el erőszakkal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 60 éves mozgássérült férfi egy balmazújvárosi házban albérletben él. Az egyik lábát amputálták, ezért csak kerekesszékkel tud közlekedni. Március 6-án délben a főbérlő fia, aki egy 26 éves fiatalember, az egyik ismerősével beszélgetni kezdett a nehezen mozgó férfival, aki megkérte őket, hogy vásároljon szeszes italt. A pénzt a férfi az ingjének zsebéből vett ki.

Miután a két fiatalember visszatértek a vásárlásból, együtt kezdtek italozni és beszélgetni. Közben a bérlő fia többször kért kölcsön néhány ezer forintot a férfitól, aki előbb nem akart adni, de végül engedett és 2.000 forintot vett elő.

Amikor az ingének zsebéhez nyúlt, hogy kivegye a pénzt, a fiatal odalépett a férfihoz, hogy az összes pénzét elvegye tőle. Megfogta és rángatni kezdte a kezét, majd bántalmazással fenyegette. A férfi erősen szorította a kezében tartott pénzt, erre a fiatal ököllel háromszor arcon ütötte, majd az ujjait erővel kifeszítve elvette a 18.500 forintot. A támadásnak a másik fiatal vetett véget, aki elhúzta a helyszínről a barátját.

A bántalmazás következtében a férfi arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülések keletkeztek. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a sérült testtájékra, a bántalmazás módjára és az erőbehatás nagyságára, az elkövető szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására irányult. A nyomozást végző balmazújvárosi rendőrök a fiataltól lefoglalták az ellopott pénz közel felét és visszadták a férfinak, aki a nyomozás során kérte a meg nem térült kárának megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, különös visszaeső fiatalemberrel szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és ugyanígy minősülő súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, valamint a sértett által kért kártérítés megítélését indítványozta. 

A kép illusztráció, forrás: unsplash.com