2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Nyíregyháza: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Ólban kellett aludniuk, és napi 10-12 órát dolgoztak a tizenévesek

frisshirek.hu | 2022. augusztus 23. - 22:38
Ólban kellett aludniuk, és napi 10-12 órát dolgoztak a tizenévesek
Embertelen körülmények között, egy ólban szállásolták el és napi 10-12 órát dolgoztatták a tizenéves fiúkat.

Ólban kellett aludniuk, azoknak a tizenévesek, akiket budapesti és vidéki építkezéseken dolgoztatott napi 10-12 órát szerződés nélkül egy ócsai vállalkozó. A nehéz fizikai munkáért, két hetente nagyjából 90 ezer forintot kaptak, pihenőidejük sem volt, ellátásukról pedig végig maguknak kellett gondoskodiuk - számolt be az esetről az RTL hiradója.

Az ügyben azután indult nyomozás, miután egy 16 éves tiszavasvári fiú a borzalmas körülmények miatt panaszkodott szüleinek. A híradó úgy tudja, hogy a fiút bántalmazhatták is. A szálláshelyen egyszerre 10-15 fiatalt, a többségük Szabolcs és Borsod megyéből érkező, mélyszegénységben élő fiatalokat. Vannak, akik olyan szegény családból jönnek, hogy még itt is komfortosabban érezték magukat, mint otthon. A vállalkozó az ismerőseiken keresztül verbuválta őket a munkára, a házkutatáson nevekkel és munkabérekkel tele írt füzetet találtak. 

Az 58 éves építési vállalkozó vallomást nem tett, és panasszal élt, a 24 éves segítője bünösségét tagaadta, ám ellene személyi szabadság korlátozása, emberkereskedelem, lopás és garázdaság elkövetése miatt 5 érvényben lévő elfogató parancs van, így őt börtönbe szállították, ahol elkezdte büntetése letöltését. A két férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunkával gyanúsítják őket, hosszú évek várhatnak rájuk. A kizsákmányolt fiatalok azóta visszatértek családjukhoz.